Pech in de savanne
23 maart 2010 - Paramaribo, Suriname
Even weer een update van mijn leventje hier. Vrijdag had ik samen met Marloes in de planning om mijn vervolg visum op te gaan halen. Dus wij s’ochtends een taxi geregeld die ons naar de vreemdelingendienst zou brengen waar alles afgehandeld kon worden. Dus daar aangekomen met een map vol papier, stempeltje gehaald,pasfoto(tje) bij de hand en vol goede moed op weg naar de volgende balie en wat denk je…… Mocht alleen van maandag tot donderdag. Na even mijn mening te hebben gegeven over de gang van zaken(niet dat ze er wat mee doen) de taxi maar weer gebeld.
Op de terug weg een fietsje gehuurd. Nou das wel wennen hoor aan de andere kant van de straat fietsen, het verkeer komt als een verrassing op je af omdat je ze niet verwacht van de andere kant.
Met Marloes voorop naar het centrum gefietst. Onderweg langs de palmentuinen gekomen en een stoet met mensen gezien die druk met feestvieren mensen die druk anderen aan het werven waren voor de verkiezingen van 25 maart. Erg leuk. Gaat er toch heel wat feestelijker aan toe dan in Nederland. Hier zeker 5 bussen gezien met verschillende bandjes.
Op de weg terug van het centrum waren we een beetje ons richtingsgevoel kwijt. Daarbij hielp het niet echt dat er zo veel eenrichtingswegen zijn. Met als gevolg dat we wel 2 uur in de ronde hebben gefietst.
En het was warm… Het zweet liep geloof ik nog door mijn bilnaad.
S’avonds uit eten geweest. Lekker pannenkoeken gegeten.
Zaterdag zouden we om 9.00 opgehaald worden voor de savanne tour. Alleen stond Jan onze gids om iets voor 9 aan de deur dat de man waarvan de auto’s gehuurd werden met de auto’s spoorloos verdwenen was.
Dus toen zijn we met zijn allen voor school bezig gegaan en hebben we wat rond gehangen.
S’middags zijn we met zijn allen bij het vat wat wezen drinken en eigenlijk zo lang blijven hangen dat we daar ook maar gegeten hebben.
Zondag stonden we met zijn allen voor 9 uur bij de deur te trappelen voor spanning om op trip te gaan.
We werden met 2 auto’s opgehaald. Ik zat in het busje met open dak wat heerlijk verfrissend was aangezien het weer erg warm was. Bij de eerste stop gebakken banaan gegeten en wat gedronken en daarna langs een tante van een van de gidsen die voor ons gekookt had.
En vanaf toen door getrokken door de savanne. Wat was dat gaaf zeg.
Bij een kreek gestopt waar we een broodje gegeten hadden en lekker in het beekje af konden koelen. Nog even een poging gedaan om bruin te worden en gewandeld rond het park.
Daarna weer in de auto geklommen om een kijkje te nemen bij een indianendorp. No hoop dat de indianen van vroeger wat sneller waren dan deze. Hier zagen we een slang in een vrachtwagen dus maar even een foto gemaakt. Na de educatieve uitleg over hoe indianen leven weer in de auto geklommen, alleen onderweg door het erg gehobbel schoot de reserveband onder de auto weg en kwam er een tak klem te zitten onder de bus.
Daar stonden we dan met pech in de savanne… Onze gids druk toeteren naar de auto er voor en snel een poging doen om ze achterna te rennen. Hij kwam alleen terug zonder hulp maar met schilpad.
De gids en zijn vrouw druk bezig met de tak onder de auto weg te krijgen, wij reserveband opgehaald die meters terug lag. En daarna druk gepraat met het schildpad in de hoop dat die uit zijn huisje kwam.
Na een klein halfuurtje gewacht te hebben op hulp besloten om als sardientjes verder te gaan in 1 auto. Na aardig wat keren met mijn hoofd het dak aan getikt te hebben kwamen we aan bij het volgende punt een daar van een heerlijke maaltijd genoten en aan de waterkant gekeken.
Daarna door gereden zodat we de zonsondergang mooi konden zien. Veel foto’s van gemaakt.
Toen weer terug gereden naar huis aangezien het al aardig donker werd.
Een paar uurtjes later thuis gekomen dan de originele planning, maar heb wel erg genoten van deze dag.
Vandaag weer naar stage geweest. Een voorstel gedaan om wat in te brengen in hoop terugval terug te dringen bij verslaving. En wonderbaarlijk vonden ze dat ook nog een heel goed idee. Dus ga samen met en Belgische student morgen maar is even aan de slag. Heb ik ook mooi meer te doen aangezien ik mijn neus nu wel aardig leeg.
Sorry voor dit lange verhaal.
Zal proberen het de volgende keer wat korte te houden.
Liefs mij

Wat leuk zo'n savanne tour :D Beetje apart dat man en auto's spoorloos waren, maar blijkbaar hebben jullie daar gauw iemand anders voor gevonden. Heerlijk joh, zo bij het water poedelen. Wij gaan morgen trouwens richting de 20 graden, jeuj! Daarna weer gauw afgelopen, maar sneeuw zal er voorlopig vast niet vallen.
Laat ze op stage maar even zien dat je 'profijt hebt van werken', misschien dat ze dan zelf ook uit de luie stoel komen om jouw ideeën toe te passen!
Verhalen hoeven zeker niet korter, is juist leuk om te lezen :D
Succes op stage Musti! xx
het gaat ook nooit goed met de visum he :P gelukkig is alles nu wel goed geregeld. wat vreemd dat man en de auto's weg waren. gelukkig konden jullie de volgende dag wel. leuk hoor dat jullie nu ook al genieten van het daar zijn. hier is het vandaag één en al regen :( echt nederland he. hoop dat je hier mooi weer kunt regelen? :P ff het zonnetje hier heen brengen :P
meid, geniet ervan en laat maar eens even zien wat werken is!
succes verder en wacht op het volgende bericht!
kus